Kulturë

Mjeshtëria e Angelina Joliet në “First They Killed My Father”

 

Nëntitulli i filmit “First They Killed My Father” (Fillimisht, ata e vranë babanë tim) e distilon esencën e këtij filmi elokuent të Angelina Joliet: “A daughter of Cambodia Remembers” (Kujtimet e një vajze nga Kamboxhia).

Duke ndjekur nga afër kujtimet e Loung Ung, Jolie e ka drejtuar realizimin e një filmi që flet për përvojat e një fëmije gjatë gjenocidit në Kamboxhian e viteve ’70, shkruan BBC, transmeton “Koha Ditore”. Realizuar sipas pikëpamjes së Loung, e cila ishte pesëvjeçare kur jeta e saj u trondit dhe shumica e anëtarëve të familjes së saj u zhdukën, filmi është gjallërisht real dhe i formësuar nga një dorë e sigurt artistike.