Kulturë

Identifikohen 600 specie në të dy anët e Bjeshkëve të Nemuna

Pas 18 muajsh punë studiuese në pjesët ndërkufitare të parkut kombëtar “Bjeshkët e Nemuna” dhe Parkut kombëtar malazez “Prokletije”, ka përfunduar projektit “BorN – Borderless Nature. Biodiversity Protection and Development of Prokletije and Bjeshkët e Nemuna Natural Parks”.

Ky projekt i financuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, është zbatuar nga organizata italiane “Trentino Con il Kosovo” dhe Agjencioni i Kosovës për Mbrojtjen e Mjedisit, në kuadër të programit të bashkëpunimit ndërkufitar Kosovë-Mali i Zi, shkruan sot “Koha Ditore”.