Kulturë

Këshillat e mjeshtrit argjentinas për të shkruar një roman

Ai konsiderohet si njëri ndër shkrimtarët më të mirë në botë të gjysmës së dytë të shekullit 20-të. Krahas Jorge Louis Borges, shkrimtari argjentinas me nënë arbëreshe, Ernesto Sabato, është një legjendë e letërsisë hispanike.

I mirënjohur për romanet e tij "Tuneli" dhe "Heronjtë dhe varrezat", Sabato ka shkruar dhe një libër për artin e romanit, përkatësisht për mjeshtërinë e të shkruarit të një romani.