Kulturë

Alpet Shqiptare me 130 mijë vizitorë për një muaj

Alpet Shqiptare shtrihen në veri të lumit Drin dhe në perëndim të rrjedhjes së poshtme të lumit Valbona dhe përfshijnë pjesën veriore të vendit dhe zënë rreth 8 për qind të tij
 

Alpet Shqiptare kanë shënuar rekord vizitorësh dhe ka qenë kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ai që ka dhënë shifrat. “Magjia e Alpeve Shqiptare, që këtë gusht priti mbi 130 mijë vizitorë, të cilët zgjodhën të udhëtonin drejt majave madhështore, luginave si parajsa, shtigjeve e lumenjve duke konfirmuar se turizmi malor është në ditët e tij më të mira dhe harta e atraksioneve për t’u zbuluar sa vjen e zgjerohet”, ka shkruar Rama në rrjete sociale.

Alpet Shqiptare shtrihen në veri të lumit Drin dhe në perëndim të rrjedhjes së poshtme të lumit Valbona (degë e Drinit). Ato përfshijnë pjesën veriore të vendit dhe zënë rreth 8 për qind të tij. Sipas shënimeve, lartësia mesatare e tyre mbi nivelin e detit arrin në një mijë e 500 metra, e këtu ndodhen shumica e majave të Shqipërisë me lartësi mbi 2000 metra.