Kulturë

Tirana bëhet me “Park të Artit”

“Parku i Artit”, një projekt që rivitalizon parkun natyror dhe kthen në një hapësirë arti u prezantua sot në ambientet e Ministrisë së Kulturës. Projekti titullohet “Shokët dhe engjëjt”, një projekt për një hapësirë-kopsht dedikuar politikanit dhe mendimtarit të famshëm italian, Antonio Gramsci-t në qytetin e Tiranës, konceptuar nga Alfredo Pirri, artist dhe arkitekt me ekspozita ndërkombëtare.

Në fjalën e mbajtur me këtë rast ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro u shpreh se “kjo projekt-ide sjell një rifunksionalizim të parkut për një pol të ri kulturor dhe për të parë në dritën e filozofisë së Antonio Gramshit skulpturat e realizmit socialist”. “Ky do të jetë një debat i gjerë kulturor, lidhur me figurën e Antonio Gramshit”, shtoi ajo.