Kulturë

Në kopshtin e Gazës fermeri zbulon mozaikun mahnitës të epokës bizantine

“Kërkoja në internet... Mësuam se ishte mozaik i epokës bizantine”, ka thënë babai i shtatë fëmijëve, i ulur pranë zbulimit të tij. “Unë e shoh atë si një thesar, më të shtrenjtë se një thesar. Nuk është personal, i përket çdo palestinezi”

Salman al-Nabahin e zbuloi këtë artefakt derisa ndërsa punonte në kopshtin e tij të ullinjve në kampin e refugjatëve Bureij, rreth një kilometër nga kufiri me Izraelin. Duke u përpjekur të kuptojë se përse disa pemë nuk kishin zënë rrënjë siç duhet, Nabahin ka thënë se ai dhe djali i tij filluan të gërmojnë. Pastaj sëpata e djalit të tij goditi diçka të fortë dhe të panjohur

 

Salman al-Nabahin e zbuloi këtë artefakt derisa ndërsa punonte në kopshtin e tij të ullinjve në kampin e refugjatëve Bureij, rreth një kilometër nga kufiri me Izraelin. Duke u përpjekur të kuptojë se përse disa pemë nuk kishin zënë rrënjë siç duhet, Nabahin ka thënë se ai dhe djali i tij filluan të gërmojnë. Pastaj sëpata e djalit të tij goditi diçka të fortë dhe të panjohur

Një mozaik i zbukuruar bizantin që paraqet shumëllojshmëri zogjsh shumëngjyrësh dhe kafshë të tjera, është zbuluar rastësisht në një dysheme në Gaza pasi që një fermer palestinez u përpoq të mbillte pemë të reja në tokën e tij.

Salman al-Nabahin e zbuloi këtë artefakt derisa ndërsa punonte në kopshtin e tij të ullinjve në kampin e refugjatëve Bureij, rreth një kilometër nga kufiri me Izraelin.