Kulturë

“Fokus Award” sjell në Shqipëri botën e fotografisë dhe maestron Francesco Cito

Biografia e Franceso Ciotos është e gjatë ashtu sikurse edhe lista e vendeve dhe e mediave prestigjioze ku ai ka publikuar fotografitë e tij. Ndër të tjera, ai është fitues i dyfishtë i prestigjiozit “World Press Photo Contest”
 

Fotografitë e 180 artistëve nga 23 shtete të ndryshme në botës do të ekspozohen në Tiranë e në Fier. Ata sjellin tregimin mbi “rezistencën, luftën, vdekjen dhimbjen dhe tragjedinë”. Kryefjalë e këtij edicioni është prania dhe ekspozita e maestros italian, Francesco Cito, një prej fotoreporterëve më të shquar botërorë

Edicioni i 13-të i Festivalit të fotografisë “Fokus Award” këtë vit sjell artin italian përkrah atij shqiptar, por edhe atë ndërkombëtar. Këtë vit, koncepti i tij ndërtohet mbi “rezistencën, luftën, vdekjen dhimbjen dhe tragjedinë”. Për dy ditë, në katër lokacione në Tiranë e Fier, fotografitë do të sjellin copëza arti edhe nga shtetet e Lindjes së Afërt e të Mesme. “Tjetri” është tema e çmimit të sivjetmë. Gjashtë kategori të tjera do të jenë në dispozicion për fotografitë më të mira të këtij edicioni nga artistët e 23 shteteve të botës.

Festivali i vetëm i fotografisë në trevat shqiptare për edicionin e sivjetmë ka rezervuar datat 23 dhe 24 shtator.