Kulturë

Shkrimtarja indiane Meena Kandasamy, laureate e çmimit “Hermann Kesten”

“Përfituesit e mëparshëm përfshijnë Günter Grass dhe Harold Pinter, ndërsa pesha e kuptimit të këtij çmimi në të vërtetë ende po rritet”, ka thënë ajo, duke shtuar se e shikonte këtë çmim “jo vetëm si një pohim të asaj që kam bërë, por edhe të historisë dhe përgjegjësisë që ne të gjithë kemi si shkrimtarë dhe artistë përparimtarë në Indi sot”, ka thënë laureatja Meena Kandasamy
 

Çmimi i PEN Qendrës gjermane për këtë vit shkon për Meena Kandasamy, autore dhe poete indiane, veprat e së cilës përfshijnë “The Gypsy Goddess” (2014) dhe “When I Hit You: Or, A Portrait of the Writer as a Young Wife” (2017). Ajo gjithashtu ka botuar antologji të poezive të saj, më së shumti të “Ms Militancy” (2010) dhe“#ThisPoemWillProvokeYou and Other Poems” (2015). “Sinqerisht, nuk jam e sigurt se si ta përjetoj atë”, ka thënë laureatja në një deklaratë pak pasi mori vesh se kishte fituar çmimin

PEN Qendra në Darmstadt të Gjermanisë shpalli fituesin e çmimit “Hermann Kesten” të hënën. Çmimi i këtij viti shkon për Meena Kandasamy, një autore dhe poete indiane, veprat e së cilës përfshijnë “The Gypsy Goddess” (2014) dhe “When I Hit You: Or, A Portrait of the Writer as a Young Wife” (2017). Ajo gjithashtu ka botuar antologji të poezive të saj, më së shumti të “Ms Militancy” (2010) dhe “#ThisPoemWillProvokeYou and Other Poems” (2015).

“Sinqerisht, nuk jam e sigurt se si ta përjetoj atë”, ka thënë laureatja në një deklaratë pak pasi mori vesh se kishte fituar çmimin.