Kulturë

ShBA-ja do t’ia kthejë Italisë serinë e artefakteve që paraqesin Orfeun

Orfeu
Sipas Muzeut, Njësia e Trafikimit të Antikiteteve e Zyrës së Prokurorit të Qarkut të Manhatanit kishte ngritur fillimisht shqetësimet për skulpturat e terrakotes, të cilat janë më shumë se 2000 vjet të vjetra
 

Muzeu “Getty” në Los Angeles do të kthejë një grup skulpturash të Orfeut në Itali pasi hetuesit thanë se artefaktet ishin gërmuar dhe eksportuar ilegalisht. Në shtator ato do të dërgohen në Romë.

Sipas Muzeut, Njësia e Trafikimit të Antikiteteve e Zyrës së Prokurorit të Qarkut të Manhatanit kishte ngritur fillimisht shqetësimet për skulpturat e terrakotes, të cilat janë më shumë se 2000 vjet të vjetra.