Kulturë

Regjisorët e rinj me mesazhe për mbrojtje të ambientit e lirive të njeriut

Filmi “Luma” sjell rrëfimin e banorëve rreth luginës së lumit në Valbonë të Shqipërisë. Ata kanë jetuar brez pas brezi aty dhe kanë parë shkatërrimin që i është bërë lumit me ndërtimin e hidrocentralit e me ndërhyrjet e tjera në luginën e tij

Për katër ditë radhazi, nga e hëna në të enjten, me terminë nga ora 20:00, plateja e “Doku Kinos” ka qenë e rezervuar për premierat e filmave të shkurtër nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Të mbështetur në temën “How to Survive?” të festivalit ndërkombëtar të filmave dokumentarë dhe dokumentarë “Doku Fest”, këta filma, pos tematikave të tjera, kanë tërhequr edhe paralelen për mbijetesë ndaj fashizmit, dhunës, paragjykimeve, ndotjes, shkatërrimit të natyrës e vrasjeve

 

Për katër ditë radhazi, nga e hëna në të enjten, me terminë nga ora 20:00, plateja e “Doku Kinos” ka qenë e rezervuar për premierat e filmave të shkurtër nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Të mbështetur në temën “How to Survive?” të festivalit ndërkombëtar të filmave dokumentarë dhe dokumentarë “Doku Fest”, këta filma, pos tematikave të tjera, kanë tërhequr edhe paralelen për mbijetesë ndaj fashizmit, dhunës, paragjykimeve, ndotjes, shkatërrimit të natyrës e vrasjeve

Është mbyllur programi i filmave të shkurtër në kuadër të kategorisë “National”. Projektori është ndezur për filmat: “Luma”, “The Torrent of Nothing”, “Past Imperfect” dhe “Death of a Boy”. Dhjetëra shikues kanë qenë për të parë filmat e fundit të shfaqur, ndërkohë që këta filma janë përsëritur edhe të premten në kinemanë “CineMarine” në Prizren.

Për katër ditë radhazi, nga e hëna në të enjten, me terminë nga ora 20:00, plateja e “Doku Kinos” ka qenë e rezervuar për premierat e filmave të shkurtër nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Të mbështetur në temën “How to Survive?” të festivalit ndërkombëtar të filmave dokumentarë dhe dokumentarë “Doku Fest”, këta filma, pos tematikave të tjera, kanë tërhequr edhe paralelen për mbijetesë ndaj fashizmit, dhunës, paragjykimeve, ndotjes, shkatërrimit e vrasjeve.