Kulturë

“DokuFesti” në botën e trazuar, pyet për mbijetesën

 

Festivali ndërkombëtar i filmit dokumentar, për herë të parë “nuk ka përgjigje”. Tema i vjen në formë pyetjeje dhe është bota e sotme e trazuar ajo që duket ta ketë determinuar atë. Vjen si pyetje e thjeshtë “How to Survive...?”, por në esencë është temë komplekse në rrefshin ekzistencial

Shenjat e temës, ishin dhënë qysh para tri javësh kur shpalli programin e plotë të filmave të kategorive garuese për edicionin e 21-të. “How to Survive...?”, qëndronte në qoshe të materialeve promovuese, por pa zbuluar më shumë. Të mërkurën, “DokuFesti” e ka konfirmuar se pyetja është tema e edicionit të sivjetëm.

“Tematika e ‘DokuFest’ për këtë edicion është ‘How to Survive...?’, e cila përqendrohet rreth nocionit të mbijetesës dhe që për herë të parë vjen në formën e një pyetjeje. Si t’i mbijetosh nxehtësisë, përmbytjeve, dhunës, inflacionit, luftërave, fashizmit dhe përfundimisht zhdukjes… Janë vetëm disa nga pyetjet, që do të shtrohen”, ka shkruar ekipi i “DokuFestit” në komunikatë për media.