Kulturë

Vjosa Berisha kujtohet si producente, aktiviste e ambasadore e artit të Kosovës

Familja Istrefi dhe Berisha janë ngushëlluar nga qindra veta pas vdekjes së producentes Vjosa Berisha
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Në hollin e Teatrit Kombëtar të Kosovës, familjarët, miqtë, kolegët e qytetarë të shumtë kanë bërë homazhe e më pas i kanë shprehur ngushëllime familjes së producentes Vjosa Berisha. Të pranishëm kanë qenë edhe udhëheqës të lartë shtetërorë të cilët trashëgiminë e Berishës pos tejet përmbajtjesore, e kanë cilësuar edhe si shumë frymëzuese. Ceremonia është mbajtur pikërisht në sallën ku për më shumë se një dekadë Berisha u është drejtuar mysafirëve të festivalit më të madh të filmit të gjatë në Kosovë, “PriFilmFest”

Të mbledhur në institucionin më të lartë teatror, familjarët, miqtë e bashkëpunëtorët e producentes Vjosa Berisha, kanë kujtuar atë si një grua liderë në art e kulturë. Berisha e cila vdiq javën e kaluar si pasojë e një sëmundjeje të rëndë, është vlerësuar si profesioniste e grua frymëzuese si asnjë tjetër. Në hollin e Teatrit Kombëtar të Kosovës, familjarët, miqtë, kolegët e qytetarë të shumtë kanë bërë homazhe e më pas i kanë shprehur ngushëllime familjes. Të pranishëm kanë qenë edhe udhëheqës të lartë shtetërorë të cilët trashëgiminë e Berishës pos tejet përmbajtjesore, e kanë cilësuar edhe si shumë frymëzuese

Ambasadore e artit dhe kulturës