Kulturë

“Documenta” hap edicionin ku jugu i globit zë vendin kryesor

Rreth një mijë artistë, kryesisht nga Afrika, Azia dhe Amerika Latine, po marrin pjesë në ngjarjen e këtij viti, që zhvillohet çdo pesë vjet. Idetë, këndvështrimet dhe historitë e tyre do të formësojnë qytetin e Kasselit në shtetin gjerman të Hessenit për 100 ditë, nga 18 qershori deri më 25 shtator
 

Tingujt nga rrugët e Najrobit dalin nga një kasolle në hyrje të sallës së “Documentas” në Kassel, Gjermani. Aty pranë, një artist ka ngritur një tendë që pretendon të jetë ambasada e aborigjenëve australianë. Ekspozita e sivjetme e artit bashkëkohor “Documenta” është shumë politike.

“Ne po bëjmë një udhëtim rreth botës”, ka thënë vizitori dhe kjo është pikërisht ajo që dëshironin organizatorët.