Kulturë

“Hasi Jehon” përmbyll edicionin si trashëgimi shpirtërore që mbrohet nga shteti

Hasi Jehon - Festival
Juria profesionale e festivalit ka përgëzuar gjithë pjesëmarrësit për maksimumin e dhënë në skenë gjatë tri netëve, duke pohuar se paraqitjet e tyre janë shpresëdhënëse për të ardhmen

Edicioni i 33-të i Festivalit Folklorik, “Hasi Jehon”, është përmbyllur me ndarjen e çmimeve dhe konfirmimin nga Ministria e Kulturës se ky organizim është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje të Përkohshme, në kategorinë e trashëgimisë shpirtërore. Përgjatë tri netëve të festivalit, në Gjonaj të Prizrenit, janë paraqitur programet e 16 grupeve artistike nga hapësirat mbarëshqiptare, duke prezantuar koloritin e gjallë të folklorit kombëtar.

 

Festivali Folklorik, “Hasi Jehon”, që mbahet në Gjonaj të Prizrenit ka përmbyllur edicionin e 33-të me ndarjen e çmimeve për më të mirët dhe me pranimin e vendimit nga MKRS-ja që konfirmon se ky organizim është pjesë e Listës së Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje të Përkohshme, në kategorinë e trashëgimisë shpirtërore. Madje është vlerësuar se deri më tani ka luajtur edhe rolin e një shkolle edukative për bartjen e këtyre vlerave te gjeneratat e reja

Edicioni i 33-të i Festivalit Folklorik, “Hasi Jehon”, është përmbyllur me ndarjen e çmimeve dhe konfirmimin nga Ministria e Kulturës se ky organizim është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje të Përkohshme, në kategorinë e trashëgimisë shpirtërore. Përgjatë tri netëve të festivalit, në Gjonaj të Prizrenit, janë paraqitur programet e 16 grupeve artistike nga hapësirat mbarëshqiptare, duke prezantuar koloritin e gjallë të folklorit kombëtar.

Juria profesionale e festivalit ka përgëzuar gjithë pjesëmarrësit për maksimumin e dhënë në skenë gjatë tri netëve, duke pohuar se paraqitjet e tyre janë shpresëdhënëse për të ardhmen.