Kulturë

Në Milano hapet ekspozitë me replikat e veprave të Banksyit

Udhëtarët në stacionin kryesor të trenit të Milanos mund të bëjnë një pushim dhe të shohin kopjet të muraleve nga artisti i njohur Banksy. Ekspozita "Bota e Banksyit – Përvoja gjithëpërfshirëse" është hapur në Galerinë e Mozaikëve, në nivelin hekurudhor të Stacionit Qendror monumental të Milanos
 

Veprat e Banskyit janë kthyer në mure ose të paktën kopjet e tyre janë kthyer. Vepra të artistit janë rikrijuar nga artistë të rinj evropianë dhe janë vendosur në mure për të imituar origjinalin e tyre. Mbi 130 riprodhime të veprave të artistit britanik janë ekspozuar brenda stacionit qendror të trenit të Milanos. Dhe ndryshe nga ekspozitat tradicionale, disa nga veprat shfaqen në mure posaçërisht për këtë rast.

I famshëm për trajtimin me ironi të çështjeve politike dhe për kritika shoqërore, arti i Banksyit është rikrijuar në madhësinë dhe pamjen e tij origjinale për një përvojë gjithëpërfshirëse, brenda stacionit qendror të trenit të Milanos.