Kulturë

Fabrika e plastikës shndërrohet në muze

Një fabrikë e plastikës në Shën Petërburg është kthyer në një vend të preferuar për adhuruesit rusë të artit të rrugës. Pretendohet të jetë i vetmi muze në botë i vendosur në bazën e një fabrike
 

Jo shumë larg Muzeut të Trashëgimisë në Shën Petërburg, një tjetër qendër arti tashmë po tërheq vizitorët. Ky është pak më i pazakontë.

Muzeu i Artit të Rrugës në Shën Petërburg kombinon një hapësirë ​​ekspozuese, kulturën e rrugës dhe një fabrikë funksionale të plastikës. Muzeu u themelua në vitin 2012, pas një feste grafiti të mbajtur në një nga punëtoritë e braktisura të fabrikës.