Kulturë

Muaji i edukimit në Galerinë Kombëtare për një imazh multidisiplinar

“Ky projekt përmban më vete një program mjaft të pasur edukimi, sidomos bashkëpunimi me shkolla fillore të Prishtinës, ku së bashku me fëmijët biseduam për mbrojtjen e ambientit dhe realizuam punime arti”, ka treguar Vlora Hajdini-Hajrullahu, udhëheqëse e programit të edukimit

Tri ekspozita aktualisht janë të hapura në Galerinë Kombëtare të Kosovës. “Arti gjatë pandemisë: Bazuar në ngjarje të vërtetë”, “Ekologjitë e së ardhmes /Smogu i madh i vitit 2021” dhe “Reflektim” vazhdojnë të jenë të qasshme për publikun. E për të afruar më shumë publikun institucioni më i larë i artit pamor në vend ka organizuar programin e edukimit, në kuadër të të cilit fton shkollat, fakultetet, institucionet e ndryshme që t’i bashkohen gjatë këtij udhërrëfimi, ku mund të mësojnë më shumë rreth ekspozitave, të njihen me veprat e artistëve dhe konceptet e prezantuara nga ta. Qëllimi është që ta kthejë publikun në hapësirat e Galerisë pas një viti të vështirë pandemie. Në anën tjetër, programi i edukimit i jep Galerisë Kombëtare të Kosovës edhe imazhin e një institucioni më multidisiplinar. E largon nga korniza tradicionale e një institucioni vetëm ekspozues, duke i dhënë edhe rol edukues.

 

Qëllimi i programit të edukimit është që ta kthejë publikun në hapësirat e Galerisë pas një viti të vështirë pandemie. Në anën tjetër, ky program i jep Galerisë Kombëtare të Kosovës edhe imazhin e një institucioni më multidisiplinar. E largon nga korniza tradicionale e një institucioni vetëm ekspozues, duke i dhënë edhe rol edukues

Tri ekspozita aktualisht janë të hapura në Galerinë Kombëtare të Kosovës. “Arti gjatë pandemisë: Bazuar në ngjarje të vërtetë”, “Ekologjitë e së ardhmes /Smogu i madh i vitit 2021” dhe “Reflektim” vazhdojnë të jenë të qasshme për publikun. E për të afruar më shumë publikun institucioni më i larë i artit pamor në vend ka organizuar programin e edukimit, në kuadër të të cilit fton shkollat, fakultetet, institucionet e ndryshme që t’i bashkohen gjatë këtij udhërrëfimi, ku mund të mësojnë më shumë rreth ekspozitave, të njihen me veprat e artistëve dhe konceptet e prezantuara nga ta. Qëllimi është që ta kthejë publikun në hapësirat e Galerisë pas një viti të vështirë pandemie. Në anën tjetër, programi i edukimit i jep Galerisë Kombëtare të Kosovës edhe imazhin e një institucioni më multidisiplinar. E largon nga korniza tradicionale e një institucioni vetëm ekspozues, duke i dhënë edhe rol edukues.

Pritëse e vizitorëve është udhërrëfyesja e Galerisë, Vlora Hajdini-Hajrullahu. Në katin e dytë të Galerisë vend zënë ekspozita kolektive “Ekologjitë e së ardhmes /Smogu i madh i vitit 2021” dhe “Reflektim”. Ekspozita me artistë: Alban Muja, Blerta Hashani, Ben Rivers, Charlotte Prodger, Louis Henderson, Nimon Lokaj dhe Uriel Orlow, e kuruar nga Engjëll Berisha godet ndryshimet klimatike.