Kulturë

Britania me ekspozitën me të madhe të artit karaibo-britanik

“Jeta midis ishujve”, me vepra artistësh karaibo-britanikë nga katër breza, zë vend në muzeun britanik të artit “Tate” në Londër. Ekspozita shfaq shumëllojshmëri veprash arti që përfaqësojnë, ndër të tjera, betejat socio-ekonomike dhe politike me të cilat përballet komuniteti
 

Tava çeliku në muzeun e artit “Tate”. Është një retrospektivë e madhe e artit karaibo-britanik nga vitet 1950 e deri më sot.

E titulluar “Jeta midis ishujve”, ekspozita ofron një vështrim të thellë të katër brezave të artistëve karaibo-britanikë, nga pikturat e fotografitë e deri te instalacionet.