Kulturë

Biennalja e Vizatimit në Ferizaj me 18 finalistë

Sivjet veprat do të vlerësohen nga juria në përbërje të Mehmet Behlulit, Nevzat Kicës dhe Ismet Jonuzit

Mbi 100 artistë kanë përdorur mediumin e vizatimit si teknikë për aplikim në edicionin e pestë të Binneales së Vizatimit në Ferizaj. Mirëpo, sivjet përderisa premtohen ekspozime të larmishme të veprave, janë përzgjedhur 18 artistë të cilët edhe janë në garë deri në shpalljen e tri çmimeve kryesore. Përgatitjet janë në finalizim e sipër.

 

Përderisa organizatorët e cilësojnë si organizim që tashmë e ka bërë identitetin e vet te komuniteti artistik, edicioni i pestë i Biennales së Vizatimit sivjet do të sjellë 24 vepra në Galerinë e Arteve të Ferizajt, të përzgjedhura krahas 80 të tjerave, që nuk u kualifikuan. Biennalja nisi rrugëtimin 10 vjet më parë, duke u organizuar çdo dy vjet në tentim të promovimit të artit të vizatimit, si një nga perlat antike të krijimtarisë pamore

Mbi 100 artistë kanë përdorur mediumin e vizatimit si teknikë për aplikim në edicionin e pestë të Binneales së Vizatimit në Ferizaj. Mirëpo, sivjet përderisa premtohen ekspozime të larmishme të veprave, janë përzgjedhur 18 artistë të cilët edhe janë në garë deri në shpalljen e tri çmimeve kryesore. Përgatitjet janë në finalizim e sipër.

Përderisa organizatorët e cilësojnë si ngjarje që tashmë e ka bërë identitetin e vet te komuniteti artistik, Bienalja sivjet do të sjellë 24 vepra në Galerinë e Arteve të këtij qyteti, të përzgjedhura krahas 80 të tjerave, që u përjashtuan nga gara.