Kulturë

“Kosovo Theatre Showcase” vjen me premiera botërore e mbledh 50 profesionistë në vend

“Mes shumë shfaqjeve të tjera, sivjet në ‘Showcase’ do të rikthehet para publikut, pas rreth 6 vjetësh, shfaqja ‘John Cage’s Hamlet’ e regjisorit të ndjerë kosovar, Bekim Lumi”, shkruhet në njoftimin e ngjarjes, që bashkorganizohet edhe në bashkëpunim me Teatrin Kombëtar të Kosovës, Teatrin e qytetit të Gjilanit, teatrin “Adriana” në Ferizaj dhe teatrin “Dodona” në Prishtinë
 

Kryeqyteti bashkë me Ferizajn e Gjilanin për gjashtë ditë do të jenë nikoqire të shumë ngjarjeve teatrore. Shfaqjet e panelet e diskutimit janë “menyja” e edicionit të sivjetmë të “Kosovo Theatre Showcase”, që nis prej ditës së dytë të nëntorit dhe përfundon në ditën e shtatë.

Qendra “Multimedia”, që i prin organizimit të edicionit të katërt të “Kosovo Theatre Showcase”, ka njoftuar se “Showcase” i këtij viti mbledh në Kosovë rreth 50 drejtues festivalesh, kritikë, gazetarë e profesionistë të tjerë të teatrit nga rajoni e bota, të cilët do të kenë mundësinë të shohin prodhimtarinë më të fundit teatrore në Kosovë, të prezantojnë punën e tyre, si dhe të flasin për çështje të tjera që kanë të bëjnë me teatrin.