Kulturë

Teatri në reprizë: konkurs për drejtor, anulim për udhëheqës artistik

Teatri Kombëtar i Kosovës prej qershorit të 2019-s është pa udhëheqës artistik e prej janarit të 2020-s pa drejtor të përgjithshëm

Nëse do të vendoste që rrugëtimin deri tek emërimi në dy pozita udhëheqëse ta shndërronte në shfaqje teatrore, repriza më e qëndrueshme e Teatrit Kombëtar të Kosovës do të ishte drama dyaktëshe me konkurs për udhëheqës artistik e me atë për drejtor të përgjithshëm. Anulimet, rishpalljet, gabimet, zvarritja e shumëçka tjetër do të ishin disa prej skenave.

 

Saga në kërkim të drejtorit të përgjithshëm dhe udhëheqësit artistik të Teatrit Kombëtar të Kosovës vazhdon. Episodi i radhës: hapja e konkursit për të parin, anulimi i konkursit për të dytin. Ai për udhëheqës artistik ishte hapur qysh në mars, konkurrentët ishin testuar në korrik, e asnjëri prej tyre, sipas vlerësimeve, s’e ka kaluar testin. Ka gati dy vjet që zhvillohen procedura për këto pozita

Nëse do të vendoste që rrugëtimin deri tek emërimi në dy pozita udhëheqëse ta shndërronte në shfaqje teatrore, repriza më e qëndrueshme e Teatrit Kombëtar të Kosovës do të ishte drama dyaktëshe me konkurs për udhëheqës artistik e me atë për drejtor të përgjithshëm. Anulimet, rishpalljet, gabimet, zvarritja e shumëçka tjetër do të ishin disa prej skenave.

Më i freskëti “produksion” – pa llogaritur ato të viteve më herët që kishin gati pothuajse të njëjtën rrjedhë – do të kishte zanafillën qysh më 2019. Skena e fundit: të martën me anulimin e konkursit për udhëheqës artistik. E parafundit: shpallja e konkursit për drejtor të përgjithshëm, një ditë më parë.