Kulturë

Futja në borxhe e Qendrës Kinematografike çoi drejtorin në pezullim

Arben Zharku në orët e para të së hënës është kthyer nga Festivali i Filmit në Cannes. Para mesditës i është kumtuar se është pezulluar nga detyra e drejtorit të Qendrës Kinematografike të Kosovës, në të cilën më 2018 mori mandatin e dytë katërvjeçar

Arben Zharkut të hënën nuk i ka rënë të dalë në punë. Në orën 01:20 të ditës së parë të javës ka mbërritur në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës. Nëpërmjet Vjenës është kthyer nga Franca, ku ka qëndruar në Festivalin e Filmit në Cannes.

 

Pak orë pasi ka aterruar në Aeroportin e Prishtinës, pasi mori pjesë në Festivalin e Filmit në Cannes, Arben Zharku është pezulluar nga detyra zyrtare e drejtorit të Qendrës Kinematografike të Kosovës, si masë e sigurisë për mundësinë e cenimit të ushtrimit të përshtatshëm të detyrës deri në përfundimin e procedurës disiplinore. Keqmenaxhim, shkelje ligji, moskryerje e detyrave, kanë emërues të përbashkët borxhet në të cilat është futur QKK-ja, e që, siç ka raportuar KOHA, para më shumë se një viti peshojnë mbi një milion euro

Arben Zharkut të hënën nuk i ka rënë të dalë në punë. Në orën 01:20 të ditës së parë të javës ka mbërritur në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës. Nëpërmjet Vjenës është kthyer nga Franca, ku ka qëndruar në Festivalin e Filmit në Cannes.

E pikërisht në kohën kur ka nisur zyrtarisht orari i punës në administratën shtetit, Ministria e Kulturës ka nxjerrë një vendim. Atë për “pezullimin nga detyra zyrtare të drejtorit të Qendrës Kinematografike të Kosovës, Arben Zharku, si masë e sigurisë për mundësinë e cenimit të ushtrimit të përshtatshëm të detyrës, deri në përfundimin e procedurës disiplinore të iniciuar me shkresën me nr. të protokollit 2166/2021 të kabinetit të ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit”.