Kulturë

Filmi nga Kosova në festivalin prestigjioz – shans për “Oscar” evropian

Skenë nga “Four Pills At Night”

Me 74 vjet histori, festivali i filmit në Locarno është ngjarja më domethënëse kinematografike në Zvicër, e një prej më të rëndësishmeve në Evropë. Për 11 ditë rresht, zemra e festivalit në magjepsësen “Piazza Grande” shndërrohet në “më të bukurin film-teatër nën yje”. Publiku filmdashës zviceran do të ketë mundësinë ta shohë edhe filmin e metrazhit të shkurtër “Four Pills At Night”, me regji dhe skenar të Leart Ramës. I përzgjedhur në kategorinë “Pardi di domani: Concorso nazionale”, ky film aspiron edhe “European Film Award”, që njihet edhe si “Oscar” evropian. “Për mua si regjisor është ëndërr të jem i përzgjedhur në një festival kaq prestigjioz”, ka thënë Rama për KOHËN

 

Me 74 vjet histori, festivali i filmit në Locarno është ngjarja më domethënëse kinematografike në Zvicër, e një prej më të rëndësishmeve në Evropë. Për 11 ditë rresht, zemra e festivalit në magjepsësen “Piazza Grande” shndërrohet në “më të bukurin film-teatër nën yje”. Publiku filmdashës zviceran do të ketë mundësinë ta shohë edhe filmin e metrazhit të shkurtër “Four Pills At Night”, me regji dhe skenar të Leart Ramës. I përzgjedhur në kategorinë “Pardi di domani: Concorso nazionale”, ky film aspiron edhe “European Film Award”, që njihet edhe si “Oscar” evropian. “Për mua si regjisor është ëndërr të jem i përzgjedhur në një festival kaq prestigjioz”, ka thënë Rama për KOHËN

Është rrëfim kineast mbi dashurinë, dashurinë e pastër, e cila do të ndihej e njëjtë kudo në botë. Në kërkim të përgjigjeve pas një kthese të papritur, filmi i metrazhit të shkurtër “Four Pills At Night” me regji të Leart Ramës po mësyn drejt audiencave që janë ëndërr e çdo kineasti.

Ky projekt do të debutojë me premierë botërore në “Locarno Film Festival”, me namin e një prej festivaleve më të rëndësishme të filmit në Zvicër dhe Evropë. Lajmin fillimisht e ka bërë të ditur kompania e produksionit “Katarzë Films”, nëpërmjet një afishimi në faqen e saj zyrtare në Facebook.