Kulturë

Qeveria s’i jep 2 mijë euro për prezantimin e “Pesë stinëve...” në Francë

Shfaqja “Pesë stinët e armikut të popullit” është ftuar të jetë pjesë e festivalit ndërkombëtar të teatrove “Sens Interdits” në Lyon të Francës

Në fjalimet e politikanëve artistët dhe sportistët gjithmonë marrin epitetin e “ambasadorëve më të mirë” që ka Kosova. E deklarativisht udhëheqësit qeveritarë me plot gojën thonë se mbështetja për prezantimin e artit vendor nëpër botë do të rritet. Bile Qeveria aktuale ka bërë alamet premtimesh për kulturën në përgjithësi e sidomos për skenën e pavarur të artit.

 

Shfaqja “Pesë stinët e armikut të popullit” është ftuar të jetë pjesë e festivalit ndërkombëtar të teatrove “Sens Interdits” në Lyon të Francës. Ministria e Kulturës është përgjigjur negativisht sa i përket mbulimit të aviobiletave të ekipit. Llogaritjet janë të kushtojnë rreth 2 mijë euro. Udhëheqësit e qendrës “Multimedia” pas Ministrisë së Kulturës do t’ua mësyjnë ambasadave për të kërkuar mbështetje, por janë të zhgënjyer me qasjen e autoriteteve shtetërore. MKRS-ja është arsyetuar se e ka refuzuar kërkesën për “shkak të obligimeve financiare dhe planifikimeve buxhetore”

Në fjalimet e politikanëve artistët dhe sportistët gjithmonë marrin epitetin e “ambasadorëve më të mirë” që ka Kosova. E deklarativisht udhëheqësit qeveritarë me plot gojën thonë se mbështetja për prezantimin e artit vendor nëpër botë do të rritet. Bile Qeveria aktuale ka bërë alamet premtimesh për kulturën në përgjithësi e sidomos për skenën e pavarur të artit.

“Rishikimi i politikës për skenën e pavarur të artit” është pjesë e Programit të Qeverisë të miratuar vitin e kaluar. Zyrtarët aktualë të Qeverisë rrallë mungojnë në ngjarje kulturore. E në rrjete sociale shkruajnë vlerësime të larta sidomos për shfaqje të teatrit.