Kulturë

Kosova në Cannes me filmin “Luaneshat e Kodrës”

 

“Luaneshat e Kodrës” është filmi i parë i gjatë kosovar që do ta shfaqë premierën në festivalin e rëndësishëm të filmit, atë në Cannes , ka njoftuar Qendra Kinematografike e Kosovës të martën.

“Unë jam rritur me kombësi të dyfishtë franceze-kosovare, kështu që është një nder për mua ta sjell këtë film kosovar në Festivalin e Cannes në Francë. Jam shumë e gëzuar për njohjen dhe entuziazmin që veç i është dhënë filmit. Sidomos pasi që është filmi im i parë me metrazh të gjatë që merret me tema që janë shumë të rëndësishme për mua: rinia dhe dëshira e rinisë për liri”, është shpreh Luana Bajrami, regjisorja e filmit.