Kulturë

Gjeneratat e reja të muzikantëve – dëshmi e potencialit në vend

“Muzikimi kolektiv është jashtëzakonisht problematik pasi që pa komunikuar studentët midis vete nuk ka edhe mundësi të shprehjes dhe të ngritjes në aspektin profesional dhe artistik. Sonte përpos potencialit që është dëshmuar nga studentët tanë, mendoj se edhe nga aspekti stilistik ata kanë arritur që sado pak të kenë në dorë zhanre të ndryshme muzikore”, ka thënë kompozitori Valton Beqiri, njëherësh profesor në Fakultetin e Arteve

Alberina Haxhijaj

 

Koncerti ishte kurorëzim i punës që studentët kanë bërë gjatë këtij viti. Pasqyrë e angazhimit të tyre, potencialit, por edhe tregues i sfidave që mund të hasin. Sidoqoftë, sfida më e madhe e këtij viti, nga mësimdhënësit e interpretuesit, është konsideruar koronavirusi. Koncerti nisi duke ua dhënë pjesën kryesore të skenës performuesve të instrumenteve frymore që më pas e ndanë shkëlqimin e natës bashkë me instrumentistët e harqeve

Alberina Haxhijaj

Prishtinë, 7 qershor – Kur bëhet fjalë për dalje para publikut dirigjenti Edon Ramadani kërkon më të mirën si nga instrumentistët më me nam në vend ashtu edhe nga studentët. Kështu ishte edhe të hënën mbrëma, në koncertin orkestral të studentëve të Fakultetit të Arteve, Dega e Muzikës, që u mbajt në Atelienë e Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë. Koncerti ishte kurorëzim i punës që studentët kanë bërë gjatë këtij viti akademik. Pasqyrë e angazhimit të tyre, potencialit, por edhe tregues i sfidave që mund të hasin. Sidoqoftë, sfida më e madhe e këtij viti është konsideruar koronavirusi.