Kulturë

Vdiq Sadri Fetiu, shkencëtar i gjurmëve të pashlyeshme në albanologji

“Vdekja e prof. dr. Sadri Fetiut është humbje e madhe për familjen Fetiu, në rend të parë, për Institutin Albanologjik, të cilin e drejtoi në kohët më të vështira të ekzistencës së tij si institucion kërkimor-shkencor (1991-2007) dhe ku dha të gjithë kontributin e tij jetësor në fushë të albanologjisë, gjithashtu është humbje edhe për komunitetin shkencor, për Kosovën dhe për shqiptarët përgjithësisht”, shkruhet në njoftimin e Degës së Folklorit në Institutin Albanologjik të Prishtinës
 

Si studiues, mësimdhënës e drejtues i Institutit Albanologjik të Kosovës, Fetiu ka dhënë kontribut të madh në shkencë e zhvillim të kuadrit shkencor. Vdekja e tij është bërë e ditur nga Dega e Folklorit në Institutin Albanologjik të Prishtinës. Ai ishte 79 vjeç. Sipas njoftimit të lëshuar nga Dega e Folklorit në Institutin Albanologjik të Prishtinës, profesor Sadri Fetiu u shqua ndër intelektualët më të dalluar e më parimorë të Kosovës dhe të botës shqiptare

Shkrimtari e studiuesi i disa disiplinave albanologjike, Sadri Fetiu, vdiq të hënën. Si studiues, mësimdhënës e drejtues i Institutit Albanologjik të Kosovës, Fetiu ka dhënë kontribut të madh në shkencë e zhvillim të kuadrit shkencor. Vdekja e tij është bërë e ditur nga Dega e Folklorit në Institutin Albanologjik të Prishtinës. Ai ishte 79 vjeç.

Vdekja e tij është parë si humbje e madhe për albanologjinë.