Kulturë

Një pikturë kineze e vitit 1924 pritet të shitet në ankand për 45 milionë dollarë

Një pikturë kineze e vitit 1924 pritet të shitet në ankand për 45 milionë dollarë
Foto: AP
 

Një pikturë kineze nga viti 1924 pritet të shitet për së paku 45 milionë dollarë në ankand në Hong Kong, ndërsa apetiti i koleksionistëve për artin vazhdon të rritet përkundër pasigurisë që ka sjellë pandemia e koronavirusit, raporton AP. 

Piktura e artistit modern kinez Xu Beihong paraqet një skllav që fshihet në një shpellë dhe një luan. Bazohet tematikisht nga mitologjia romane dhe Fabula e Ezopit.