Kulturë

Cima i humorit nën okupim, në luftë e paqe

Cima i humorit nën okupim, në luftë e paqe
Artistë, kolegë e të njohur të tij e kanë vlerësuar njëzëshëm kontributin shumëvjeçar të Rasim Thaçit-Cimës në televizion e pjesë humoristike

Me sakon e kuqe e të verdhë me kutiza, prania e tij linte kudo vazhdën e vet në buzagazin e njerëzve. Nga tavolina kafenesh, në lagje, në ekipin e futbollit dhe mes të njohurish e panjohurish, trashëgimia e tij që në të gjallë u ndërtua si një nga figurat më të dashura për publikun shqiptar.

 

Dhuntia e tij prej gaztori i dhuroi publikut të qeshura edhe atëherë kur ishte ora e lig e historisë. Humorin dhe shakatë nuk i lëshoi nga goja as kur virusi COVID-19 po ia mpakte fuqitë e po ia merrte frymën. Aktori humorist nga Drenica, Rasim Thaçi - Cima, që krijoi një trashëgimi të tërë parodish e humori në seriale e skeçe humoristike – është vlerësuar si ikonë e artit komik shqiptar. Disa orë pas vdekjes nuk kanë munguar as krahasimet me Chaplinin, Buster Keatonin e Boratin, e megjithatë e veçanta e humorit të tij mbeti interpretimi tejet origjinal që me gjuhën e shakasë dhe parodisë përcolli kohërat e vështira

Me sakon e kuqe e të verdhë me kutiza, prania e tij linte kudo vazhdën e vet në buzagazin e njerëzve. Nga tavolina kafenesh, në lagje, në ekipin e futbollit dhe mes të njohurish e panjohurish, trashëgimia e tij që në të gjallë u ndërtua si një nga figurat më të dashura për publikun shqiptar.

Rasim Thaçi - Cima – aktori me dhunti prej gaztori – ishte protagonisti në qindra skeçe humoristike, burleska e shfaqje televizive.