Kulturë

Njeriu Misterioz i Merilendit

Njeriu Misterioz i Merilendit
Skenë nga filmi “The Curious Case of Benjamin Button” i vitit 2008, në regji të David Fincher me Brad Pittin në rol kryesor
 

Shtojcat e së Dielës në gazetat e Nju Jorkut shpërthyen çështjen me skeçe fascinuese të cilat tregonin kokën e Benjamin Butonit përngjitur një peshku, gjarpri apo një trupi të ngurtë tunxhi. U bë i njohur, gazetarisht, si Njeriu Misterioz i Merilendit. Por, historia e vërtetë, sikur ngjan zakonisht, u përhap nëpër një qark shumë të vogël

Kur, gjashtë muaj më vonë, u bë i ditur lajmi për fejesën ndërmjet zonjushës Hildegarde dhe z. Buton (them u bë i ditur sepse gjenerali Monkrif deklaroi që më parë do të binte i vdekur mbi shpatën e tij sesa ta shpallte atë), ekzaltimi në shoqërinë e Baltimores arriti një ritëm të ethshëm.