Kulturë

“Shqipëria e re” – pol kulturor për artin dhe komunitetin

“Shqipëria e re” – pol kulturor për artin dhe komunitetin
Me fonde të Bashkimit Evropian, projekti për “Parkun e Artit”, në hapësirat e ish-Kinostudios “Shqipëria e re”, mëton të jetë pol kulturor në shërbim të artit dhe komunitetit
 

Prishtinë, 19 shkurt – Ish-Kinostudioja, nga një hapësirë e ndarë me gardhe, do të kthehet në një pol kulturor në shërbim të artit dhe komunitetit. Me këto ambicie është shpalosur të premten projekti për “Parkun e Artit”, që parasheh rivitalizimin dhe rikualifikimin e territorit të ish-Kinostudios “Shqipëria e re” në Tiranë.

Gjatë prezantimit të mbajtur në mjediset e Ministrisë së Kulturës, në praninë e të ftuarve nga bota e artit dhe kulturës, studioja projektuese “iRi”, e përfaqësuar nga arkitekti Gentian Agolli, e ka shkoqitur në detaje konceptin për këtë projekt.