Kulturë

Pse Finlanda nuk ka Gjykatë Kushtetuese?

Finlanda nuk ka gjykatë kushtetuese por vetëm komision parlamentar për kushtetutën. Kjo është vetëm një nga njëqind inovacionet e Finlandës, për të cilat flet libri "100 inovacione nga Finlanda", i edituar nga Ilkka Taipale.

Duke folur për këtë libër në emisionin CODEX të KTV-së, profesori i inxhierisë së inovacioneve Edmond Hajrizi, ka thënë se Finlanda ka shumë veçori sociale dhe kulturore që e kanë bërë atë një vend me një shoqëri shumë të avancuar, e prej të cilës mund të marrë ide edhe shoqëria në Kosovë.