Kulturë

Orkestrina nga Berati merr çmimin e parë në Festivalin e Këngës Qytetare në Prizren

Orkestrina nga Berati merr çmimin e parë në Festivalin e Këngës Qytetare në Prizren
 

Pas prolongimit disamujor, të dielën, në shtëpinë e kulturës “Xhemajli Berisha” është mbajtur edicioni i tretë i festivalit “Kënga qytetare na bashkon në Prizren”. Në këtë festival të karakterit garues të organizuar nga ShKA “Agimi”, pos nikoqirit kanë marrë pjesë edhe katër ansamble të tjera muzikore, nga Berati, Tetova, Presheva dhe Ulqini.

Pas prezantimit të të gjitha ansambleve, para publikut në numër të kufizuar, shkaku i pandemisë, juria e përbërë nga Sami Piraj, Xheladin Kastrati dhe Rahmi Ymeri ka vendosur që çmimi i parë t’i takojë orkestrinës popullore “Margarita Tutulani” nga Berati. Çmimi i dytë i është ndarë ShKASh “Xheladin Zeqiri” nga Tetova. Ndërsa ShKA “Presheva” dhe ansambli “Marinarët” nga Ulqini kanë marrë çmimin e tretë të festivalit. Në të njëjtën kohë si solisten më të mirë, juria ka vlerësuar Jormilla Baballekun nga orkestrina popullore “Margarita Tutulani” nga Berati, derisa si solisti më i mirë është vlerësuar Mefail Ibrahimi nga Presheva. Juria ka ndarë edhe çmimet e veçanta për kontributin e dhënë në ruajtjen dhe avancimin e këngës qytetare për Jeton Pustinën nga Tetova, Floresha Dedinjën nga Berati, Agim Kadriun nga Presheva dhe për ansamblin “Marinarët” nga Ulqini.