Kulturë

Familja e Çettës kundër shtatores në oborrin e Katedrales: Veprimtaria e tij ishte mbipartiake e mbifetare

Familja e Çettës kundër shtatores në oborrin e Katedrales: Veprimtaria e tij ishte mbipartiake e mbifetare
Ipeshkvia e Kosovës kishte marrë vendim që shtatoren e Anton Çettës të realizuar nga skulptori Fatmir Hoxha, ta vendosë në oborrin e katedrales “Nënë Tereza”, më 15 janar
 

Ipeshkvia e Kosovës ia ka mësyrë që shtatoren e Anton Çettës ta vendosë në oborrin e katedrales “Nënë Tereza”. Bëhet fjalë për veprën e skulptorit Fatmir Hoxha. Një tjetër, e punuar nga Agon Qosa, është përzgjedhur e financuar nga Agjencia për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale e Komuna e Prishtinës, në nëntor të vitit të kaluar, ia caktoi lokacionin – në oborrin e Fakultetit të Filologjisë. Por është familja e Çettës e cila të mërkurën vonë ka reaguar ndaj vendimit të Ipeshkvisë.

“Familja e prof. Anton Çettës deklaron që nuk është në pajtueshmëri me vendimin që është marrë nga Ipeshkvia e Kosovës, që më datën 15 janar 2021, shtatorja e prof. Anton Çettës të vendoset në oborrin e katedrales ‘Nënë Tereza’ në Prishtinë”, thuhet në reagimin e familjes. Sipas familjes, “ky veprim nuk qëndron në përputhshmëri me misionin e prof. Çettës” pasi “veprimtaria e tij ka qenë në sferën e shkencës, arsimit dhe politikës kombëtare në një kuptim mbipartiak e mbifetar”. “Kujtesa për këtë veprimtari duhet të ruhet në hapësirat publike që i përgjigjen më mirë misionit të tij të madh kombëtar dhe duhet të ruhet si e tillë edhe për brezat që vijnë pas”, ka vlerësuar familja Çetta.