Kulturë

Legjenda ruse e shahut, Kasparov, ndihmon filmimet në serinë e Netflixit

Legjenda ruse e shahut, Kasparov, ndihmon filmimet në serinë e Netflixit
 

Legjenda ruse e shahut, Garry Kasparov, këshilloi krijuesit e serisë së Netflixit, “The Queen's Gambit”, për t’u siguruar që loja në këtë seri televizive të ishte e saktë dhe tërheqëse.

Seria tregon ngritjen e një vajze të talentuar amerikane që u bë sfiduese e kampionit botëror sovjetik në Moskë.