Kulturë

Biblioteka Kombëtare në 76-vjetor me plan strategjik pesëvjeçar

Biblioteka Kombëtare në 76-vjetor me plan strategjik pesëvjeçar
Foto: Driton Paqarada/KOHA
 

Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” sot ka shënuar 76-vjetorin e saj të themelimit nëpërmjet ceremonisë “Dita Kombëtare e Vetëdijesimit për Bibliotekat”.

Në ngjarjen e bashkëorganizuar edhe nga Ministria e Kulturës dhe Rektorati i Universitetit të Prishtinës, të pranishmit kanë vlerësuar rolin e bibliotekës më të madhe në vend si bashkëudhëtare e fatit kolektiv të shqiptarëve në Kosovë.