Kulturë

“Teo, qeni i rrugës” si thirrje për kujdes e dashuri ndaj kafshëve

“Teo, qeni i rrugës” si thirrje për kujdes e dashuri ndaj kafshëve
Skenën nga shfaqja “Teo, qeni i rrugës”, nën regji të Elhame Kutllovcit

Prishtinë, 22 nëntor – Si një rrëfim që synon të jetë një katalizator emocional dhe ndryshues në lidhje me temën për të drejtat e kafshëve, vjen shfaqja “Teo, qeni i rrugës” nën regji të Elhame Kutllovcit. Problemet e qenve endacakë, nëpërmjet lojës në teatrin e kukullave “Doona”, zbërthehen me qetësi.

Diskutimi që ndodh brenda familjes shpërfaq një problem shoqëror. Lisi (Edon Shileku) për ditëlindjen e tij të dhjetë e ka të qartë se çfarë dëshiron si dhuratë. I kërkon të ëmës (Vjosë Tasholli) një qenush. Ajo e ka të prerë vendimin. Qeni nuk mbahet në shtëpi. Nuk dëshiron që të diskutohet më shumë për këtë çështje. Mirëpo kur Lisi takohet me Teon, që është një qen rruge, gjërat ndryshojnë për të mirë. Teo bëhet miku më i mirë i Lisit dhe së bashku nisin disa aventura të reja. E ëma e Lisit, duke e parë shoqërinë e re, lë anash paragjykimet që ekzistojnë për qentë endacakë dhe e pranon Teon. Shfaqja ka një epilog të lumtur, që sipas regjisores përmes mesazheve të personazheve u mëson fëmijëve, por edhe të rriturve të drejtat e kafshëve.