Kulturë

Dita e alfabetit të gjuhës shqipe

 Dita e alfabetit të gjuhës shqipe
Foto: KSP

Sot është dita e Alfabetit Shqip, i cili u unifikua 112 vjet më parë në Kongresin e Manastirit.

Kjo festë është paralajmëruar të jetë tradicionale dhe sa më shumë të marrë jehonë në mbarë trevat shqiptare.