Kulturë

Gjiganti që vulosi historinë e muzikës shqipe

Gjiganti që vulosi historinë e muzikës shqipe

Derisa vetë nisi të luante në piano dhe e bija filloi interpretimin e këngës “Shqipëri o vendi im”, Avni Mula nuk vonoi dhe iu bashkua interpretimit. Është paraqitja e fundit e tij publike në fund të majit kur vizitoi sallën që mban emrin e tij në shkollën e muzikës “Servete Maçi” në Tiranë.

Me bastun në njërën dorë, e i mbajtur nga e bija Inva Mula në anën tjetër, këngëtari e kompozitori elitar ecte ambienteve të objektit mësimor. Ecja e tij si krijues e interpretues është e atyre njerëzve veprat e të cilëve bëhen kult.