Kulturë

Çesk Zadeja – emri i lidhur me simbolet e kombit

Çesk Zadeja – emri i lidhur me simbolet e kombit
 

Ka 23 vjet prejse ka ikur nga kjo botë, por jo edhe krijimet e tij të pavdekshme muzikore. “Hej ju male”, “Suita e Veriut”, “Rapsodi për violinë”, janë disa prej veprave impozante të kompozitorit shkodran, Çesk Zadeja (1927-1997).

Dekorata “Nderi i Kombit” ka qenë mënyra sesi Presidenca e Republikës së Shqipërisë ka zgjedhur ta nderojë pas vdekjes kompozitorin dhe muzikantin e shquar, transmeton KOHA.