Kulturë

Shyqri Nimani përgatit dokumentar për arkitektin e mesjetës Andrea Durrsakun

Artisti Shyqri Nimani është në përgatitje të dokumentarit mbi arkitektin dhe skulptorin e mirënjohur shqiptar të mesjetës Andrea Aleksi Durrsaku (1425-1505), shkruan KultPlus.

Andrea Aleksi Durrsaku, ka vepruar në Dalmaci (Split, Trogir, Zare, Shibenik dhe Ishullin Rab/Arb) dhe në Itali (Ankona dhe Ishujt Tremiti).