Kulturë

Qeveria e moratoriumit njëvjeçar e do Kosovën së shpejti në UNESCO

Qeveria e moratoriumit njëvjeçar e do Kosovën së shpejti në UNESCO

Zotimet e kryeministrit Avdullah Hoti në Shtëpinë e Bardhë në fillim të këtij muaji dhe deklarata e tij e së martës kanë një gjë të përbashkët: përmenden organizatat ndërkombëtare. Përderisa para presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, ai është zotuar me shkrim se për një vit Kosova nuk do të kërkojë anëtarësim në organizata ndërkombëtare, të martën ka thënë se është i bindur që Kosova së shpejti do të jetë pjesë e UNESCO-s.

“Kosova (Prishtina) do të pajtohet që ta zbatojë një moratorium njëvjeçar, për të mos kërkuar anëtarësim të ri në organizata ndërkombëtare…”, shkruhet në zotimet e përbashkëta që Serbia e Kosova i kanë dhënë në Washington më 4 shtator.