Kulturë

Shkencëtarët që parashikuan “Facebookun” e “Googlen” në vitet ‘60

Shkencëtarët që parashikuan “Facebookun” e “Googlen” në vitet ‘60

Në fund të dhjetorit të vitit 1960, “Harper’s Magazine” shastisi të gjithë me rrëfimin e një punëtori të pavarur të quajtur Thomas Morgan: fitorja për një fije kashte e John F. Kennedyt mbi Richard Nixonin një muaj më herët ishte orkestruar nga një kompjuter top-sekret i quajtur “People Machine”.

Kjo pajisje misterioze, e cila ishte zbuluar nga një kompani po aq misterioze e quajtur “Simulmatics Corporation”, sipas revistës në fjalë, kishte vlerësuar se marrja e një qëndrimi të vendosur mbi të drejtat civile dhe ballafaqimi i drejtpërdrejtë me urrejtjen katolike, të cilat Kennedy i bëri, do të ndihmonin senatorin e ri nga Massachusettsi të fitonte presidencën.