Kulturë

Një tjetër zbulim arkeologjik del në dritë në zonën e Maliqit

Një tjetër zbulim arkeologjik del në dritë në zonën e Maliqit

Pranë fshatit Podgorie, tek vendi i quajtur Kopace, midis Burrës dhe Kishnikut, në bashkinë e Maliqit, në një pronë private, gjatë punimeve, ka dalë në dritë një objekt arkeologjik, i cili sipas arkeologëve rezulton të jetë një pitos.

Lajmi u bë i ditur nga Ministria e Kulturës e cila thekson se “menjëherë, pas vënies në dijeni të këtij zbulimi, Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore, Korçë, ngriti grupin e punës, për të kryer inspektimin në terren dhe verifikimin paraprak të objektit”.