Kulturë

ANIBAR – Hapja e festivalit

 

Festivali i filmit të animuar “Anibar”, i cili organizohet në Pejë, do të hapet të hënën nga ora 19:30. Ceremonia e hapjes do të transmetohet direkt në KTV dhe pas ceremonisë do të pasojë shfaqja e tre filmave të animuar që janë pjesë e programit zyrtar të edicionit të sivjetmë.

Ndryshe, Festivali do të mbahet deri më 23 gusht dhe sikurse edhe hapja do të gjejë forma alternative për të arritur deri tek adhuruesit e filmit të animuar gjithandej globit. 139 filma janë pjesë e programit të këtij edicioni, të cilët do të shfaqen përgjatë 7 ditëve përkatësisht nga 17 deri më 23 gusht.