Kulturë

Ministria ia mësyn vetë rregullimit të xhamit të çezmës dyshekullore

Ministria ia mësyn vetë rregullimit të xhamit të çezmës dyshekullore

Të paktë janë ata kalimtarë që vërejnë se poshtë pjesës së xhamit të plasaritur ndodhet një çezme e gurtë. Shtresa e xhamtë e ciflosur nuk e bën atë të ekspozueshme, pavarësisht se monumenti figuron në listën e trashëgimisë kulturore nën mbrojtje të përkohshme. Dukjen e saj e vështirëson edhe vegjetacioni poshtë xhamit.

Një premtim i Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) e ka mbajtur peng për më shumë se një vit çezmën dyshekullore pranë ndërtesës së Teatrit Kombëtar të Kosovës.