Kulturë

“Mini-Panairi i KOHËS” me tituj të rinj e ofertë tërheqëse në kohë pandemie

“Mini-Panairi i KOHËS” me tituj të rinj e ofertë tërheqëse në kohë pandemie
Me shtatë tituj të rinj dhe dhjetëra botime të tjera, Botimet KOHA sjellin ofertën e radhës për lexuesit. Në mini-panairin, që mbahet nga 12 deri më 26 gusht, KOHA vjen para lexuesve me autobiografi, kronika, romane e përmbledhje kolumnesh

Për mijëra vjet në pafund buzë nënash janë shqiptuar ninulla me synimin për të komunikuar artistikisht me fëmijën. Të njohura ndër studiues edhe si këngë gjumi e djepi, ato janë shprehja e një krijimtarie të pasur, të sajuar e kënduar nga nënat. Ninulla paraqet një botë të larmishme në paletën poetike popullore përplot ngjyra e nuanca të pastra synimesh, të cilat ndërthuren në mesazhe. Atë që ishte shkruar si punim magjistrature më 1996, Botimet KOHA sjell në formë libri “Ninullat popullore” të autores Burbuqe Rushiti me rastin e përvjetorit të parë të shuarjes së gazetares, poetes e studiueses. Ky libër është vetëm njëri nga shtatë titujt e rinj dhe 100 botimet me të cilin të mërkurën hapet sipari i “Mini-Panairit të KOHËS”.

“Aty në mënyrë të jashtëzakonshme shtjellon temën e ninullave popullore të zbërthyera sipas trevave të ndryshme shqiptare”, thuhet në katalogun e Botimeve KOHA për librin e sapobotuar.