Kulturë

“DokuFesti” me “Transmision” si sfidë e domosdoshmëri

“DokuFesti” me “Transmision” si sfidë e domosdoshmëri
 

Edicioni i 19-të i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër, “DokuFest”, është hapur të premten mbrëma me shfaqjen e filmave në platformën online. Si asnjëherë më parë në historinë e tij gati dydekadëshe, sivjet gjallëria e njohur nuk përshkoi rrugët e Prizrenit.

Pandemia e koronavirusit imponoi zhvendosjen nga kinematë fizike në hapësirën virtuale. Pa ceremoninë e hapjes, drejtuesit e këtij eventi kanë pohuar se ky vendim ka qenë i vështirë, por i domosdoshëm për shkak të situatës së tanishme, shkruan KOHA.