Kulturë

Nëpunësi shtetëror – stilist këpucësh e veshjesh zyrtare

Nëpunësi shtetëror – stilist këpucësh e veshjesh zyrtare

Është jurist i diplomuar e punon si zyrtar shtetëror në njërën prej ministrive të Qeverisë së Kosovës. Por, krahas kësaj, Alban Mitati ndjek edhe pasionin e tij. Është stilist.

Punën e dorës për këpucët dhe rrobat e kishte nisur diku në vitin 2004, fillimisht për vete e për familjarë të tij. Do të duhej të kalonte më shumë se një dekadë që prodhimet e tij të ktheheshin në brend. Prej vitit 2015, “Alban Mitati – Handmade” është nënshkrimi që u vihet produkteve të tij.