Kulturë

Kur serbët e vranë priftin e Gllogjanit

 

Gjatë luftërave ballkanike, kur Serbia dhe Mali i Zi po detyronin shqiptarët të konvertoheshin në ortodoksë, ushtarët serbë vranë në Janosh të Gjakovës priftin Luigj Palaj i cili shërbente në kishën e Gllogjanit të Pejës.

Ky krim është dëshmuar edhe nga gazetat e kohës, të cilat austriaku Leo Freundlich i ka përmbledhur në veprën “Golgota shqiptare”, vepër kjo për të cilën historiani Selim Bezeraj diskuton në emisionin CODEX të KTV-së.